Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Så ærter i december

Sukkerærten ‘Winterkefe’ kan sås i december og klarer sig fint gennem den danske vinter. Gevinsten er tidlige ærter.

At så ærter i køkkenhaven en klam decemberdag virker stik imod god havepraksis. Ikke desto mindre kan den særlige sort af sukkerært 'Winterkefe' sås i november eller december og overvintre.

Så længe jorden ikke er bundfrossen, kan der sås. Gevinsten er, at man kan få tidlige sukkerærter, der kan plukkes fra sidst i maj og 1-2 måneder frem.

I løbet af foråret vokser planterne til over to meters højde og får smukke rødviolette blomster på størrelse med lathyrusblomster.

Den hårdføre sukkerært overlever fint den danske vinter. Til gengæld kan det være svært at holde sneglene fra planten i foråret. En lavere ærtesort, med de samme gode egenskaber er sorten 'Douce Provence'. 

Sneglene elsker den

'Winterkefe' er noget af det første grønne, der kommer op, så når sneglene vågner om foråret, er der ikke så meget andet for dem at spise.

Frø kan bl.a. købes hos Fuglebjerggaard.dk eller fås gennem foreningen Frøsamlerne, hvis man er medlem. Frøsamlerne arbejder for at bevare gamle eller sjældne sorter. De oplyser, at 'Winterkefe' betyder vinter-sukkerært, og at det er bedst at spise ærterne som helt unge, da de med alderen bliver lidt bitre.  

Vinterdyrkning i drivhuset

Har du drivhus, giver det flere muligheder for også at dyrke grøntsager om vinteren. Følgende grøntsager kan sås i december i drivhus.

Valsk bønne/hestebønne 'Ratio'
Spinat 'Winter Giant'
Romainesalat 'Little Leprechaun'  
Sareptasennep 'Purple Frills'