Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Beskæring af vin i vækstsæsonen

Her viser vi, hvordan du beskærer din vin i vækstsæsonen. 

Vin vokser vildt, hvis den får lov. Den sender skud til højre og venstre, og de bliver flere meter på en sommer, hvis man ikke gør noget. Vi vil have store druer, og ikke lange vinranker, derfor beskærer vi vinen.

Se videoen og få flere ord med på vejen længere nede i artiklen:

Vinens hovedstamme

En god, etableret vinranke skal have et kraftigt hovedskud eller en stamme, evt. flere stammer, som er bundet op mindst 60 cm fra hinanden. En god hovedstamme er vinplantens skelet, som bliver bevaret år efter år, og stammen bliver med tiden tyk og trevlet. 

Sådan gør du

Det er de unge skud, der skyder ud fra denne hovedstamme, som det er nødvendigt at beskære igennem hele sommeren.  

Der er 2 typer af skud:

1) Skud med drueklaser

Skud med drueklaser klippes af 2-3 blade over klasen. De blade, som bliver siddende tilbage, er med til at trække saft og næring til klaserne, så druerne bliver så store som muligt. 

2) Skud uden drueklaser

Skuddene uden klaser kortes ned til 2 blade over hovedstammen. Disse skud gør ingen gavn, og fylder bare meget. Så væk med dem. 

Klip flere gange

Vinen skal gerne klippes flere gange i løbet af sommeren, når du synes, vinen fylder for meget. 

Man er færdig med at klippe, når man kan se hovedstammernes form tydeligt, og der stadig er mange blade på stammerne. Der skulle så også gerne være mange drueklaser, som sidder tæt på hovestammen.