Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Havefestival 2024

Haveselskabet inviterer til Havefestival i over 200 private haver Hundredvis af haveejere over hele landet åbner havelågen for alle haveinteresserede, når Haveselskabet den 17.-18. august holder sin årlige, populære Havefestival.

Haveselskabets Havefestival er en maggiterning af haveglæde og masser af inspiration. Foto: Haveselskabet.

Haveselskabets Havefestival er en maggiterning af haveglæde og masser af inspiration. Foto: Haveselskabet.

Koncentereret haveglæde

I weekenden den 17.-18. august sætter hundredvis af haveejere et særligt skilt op ved havelågen. ’Åben have’ står der på det, og det betyder, at du er velkommen til at kigge indenfor. De mange hundrede åbne haver udgør Haveselskabets populære Havefestival, hvor haveejere landet over inviterer til, at vi kan gå på besøg og blive inspireret af hinandens haver. For Haveselskabets direktør Charlotte Garby er den tilbagevendende Havefestival en af årets højdepunkter. 

Havefestivalen er en enestående mulighed for at møde hinanden i haven og dele det, det hele handler om – haveglæden og de mange erfaringer, vi hver især gør os som haveejere. Det glæder mig, at der igen i år er så mange haver tilmeldt over hele landet, for de lokale fællesskaber er hjertet i vores forening,

 Fra en haveejer til en anden

Haveselskabet er en non-profit forening for haveejere og har i over 150 år arbejdet for at formidle haveviden og skabe fundament for lokale havefællesskaber. Havefestivalen er en årlig tradition, som hvert år flytter til en ny weekend. Det er der en særlig grund til.

”Vores haver ser forskellige ud i løbet af året. Forglemmigej og rododendron blomstrer på andre tider end roser, høstanemoner og dahliaer. Vi indretter os også meget forskelligt i vores haver, og jeg elsker altid selv at komme på besøg i andre haver og lade mig inspirere. Vores Havefestival er netop ikke en udstilling, men inspiration og erfaring fra én haveejer til en anden – ligesom når vi snakker over hækken og hører naboen, hvad det er for smukke blomster, de har plantet i forhaven, eller hvordan de håndterer skvalderkålen,” forklarer Charlotte Garby.

 

Nye fællesskaber spirer

For Helga Hald, der bor i Nordjylland, er muligheden for at møde andre haveejere en stor del af glæden ved Havefestivalen.

”Jeg har holdt åben have i mange år. Det er en fantastisk måde at dele glæden ved sin have med andre og måske åbne fleres øjne for haven og give dem mod på selv at komme i gang,” siger Helga Hald, næstformand i Haveselskabet og lokalformand i Haveselskabet Aalborg.

De seneste otte år har hun åbnet sin kolonihave for andre haveinteresserede. Inden da var det parcelhushaven, hun inviterede indenfor i.

”Et af formålene med at åbne min have har for mig altid været at vise, hvad vi kan skabe med de rammer, vi hver især har i vores have, og at man sagtens kan få succes med sin have, selv om man er nybegynder. Det kan være svært at komme i gang, hvis man ikke har prøvet at dyrke have før, men det kan hurtigt ændre sig, hvis man kommer ud og taler med hinanden i haverne. Det sociale er for mig en helt uvurderlig del af havebesøgene, for det er også en god mulighed for at sætte sig ned og få en kop kaffe og tale sammen. Jeg har selv lært mange mennesker at kende den vej igennem, og det har også givet mig mange nye indgangsvinkler til haven,” fortæller Helga Hald, der også selv ofte tager på havebesøg hos andre.

 

Glæder sig til at dele gode løsninger

I mange haver er der mulighed for at købe kaffe eller kage. Det er altid valgfrit, men for Helga Hald er det netop ofte over en kop kaffe, at dialogen for alvor folder sig ud. Her kan snakken gå om alt fra haven som helhed til at ’nørde’ detaljeret om den enkelte blomst.

Jeg kan godt forestille mig, at vi i år kommer til at tale om snegle, som de fleste af os har haft store udfordringer med i år, og at ændringerne i vejret og klimaet også kommer til at fylde meget. Især problemerne med regnvand. Jeg har allerede selv ændret nogle ting i haven i år, efter vi har haft så meget vand. Der glæder jeg mig til at høre, hvad andre haveejere har haft af oplevelser, så vi kan dele nogle gode løsninger med hinanden.

Gå ind på Åbne havervælg under den region, du bor i, og herefter skal du under muligheder vælge "deltager i Havefestival" - så får du en oversigt over alle de haver, der er med til årets Havefestival. 

Haveselskabet hjælper dig på vej

Når du holde Åben Have til Havefestival, har du mulighed for at bestille nogle materialer, som viser de besøgende at din have er åben. Du kan senest bestille materialerne den 2. august.

Du kan bestille:

  • Grønt "Åben Have" skilte - som vist på billedet oven for
  • "Havevært" klistermærker
  • Postkort til uddeling med blomst og sommerfugl

I bestiller materialer ved at sende en besked til info@haveselskabet.dk inden den 2. august. Er der ellers noget, du som haveejer savner i forbindelse med havefestivalen, er du velkommen til at kontakte os i sekretariatet på 45 93 60 00 - tryk 3.Vi håber, det betyder, at rigtigt mange med haveinteresse vælger at lægge vejen forbi i jeres haver under Havefestivalen.

Læs mere