Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Vigtigt! Læs det med småt på sprøjtemidler

Vidste du, at man kun må sprøjte med visse insektmidler om natten? Find læsebrillerne frem og husk at læse det med småt, før du anvender sprøjtemidler. Eller endnu bedre: Lad være med at sprøjte!

I Haveselskabet fraråder vi haveejere at bruge sprøjtemidler mod skadedyr i haven af hensyn til naturen og havens øvrige dyreliv. Vi mener, at der altid findes bedre alternativer end at sprøjte.

Vi kan dog ikke komme udenom, at der stadig er godkendte sprøjtemidler på markedet, som det er tilladt haveejeren at bruge til at bekæmpe skadedyr. Hvis man som haveejer vælger at bruge disse midler, er det meget vigtigt, at man læser vejledningerne grundigt, inden man sprøjter.

På emballagen står vejledningen desværre ofte med så små bogstaver, at den er svær at læse, men det er ikke desto mindre yderst vigtigt at få nærlæst de vigtige informationer, før man går i gang.

Cypermetrin. Tegning: Wikimedia

Cypermetrin må kun bruges om natten

For selv om et insektmiddel er godkendt, kan der være retningslinjer, som man skal følge, når man bruger midlet i sin have.

For eksempel må insektsprays, der indeholder aktivstoffet cypermethrin fx. "Maladan insektspray W", ikke bruges om dagen i biernes flyvetid. Disse sprøjtemidler må kun anvendes i nattetimerne fra klokken 21 om aftenen til klokken 3 om morgenen, hvor bierne ikke flyver.

Dueurtnatsværmer. Foto: Flickr

Giftigt for alle insekter

I godkendelsesproceduren for sprøjtemidler tager man hensyn til skadevirkningen på honningbier, så det fremgår af emballagen, om midlet er skadeligt for disse bier.

Desværre fremgår det ikke, at midlet også kan være skadeligt for en lang række andre insekter som f.eks. natsværmere, vårfluer, biller og cikader.

Insektmidler er giftige for alle insekter og man bør derfor tænke sig godt om, inden man bruger dem i haven. Som et minimum skal loven overholdes og anvisningerne på emballagen følges, men derudover bør man bruge sin sunde fornuft.

Blåmejse med unge. Foto: Wikimedia

Hvad kan man gøre i stedet for at sprøjte?

Hvis der fx er voldsomme angreb af bladlus i roserne, anbefaler vi, at man spuler med vand eller fjerner skadedyrene med fingrene.

Men det allerbedste er at lade havens småfugle spise sig igennem bladlusene, for de har unger netop i den periode, hvor der er mange lus, og fugleungerne er altid sultne.