Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Troldnød - et lys i vintermørket

Troldnød tiltrækker særlig sig opmærksomhed her i januar, når vi har slukket julelysene.

Troldnød, Hamamelis, blomstrer i årets mørkeste måneder med gule eller orange trevleformede blomster. Busken minder om hassel, og de stive hovedgrene har en let og elegant forgrening, der bøjer udad foroven som en vase. Den er let at forme til et lille flerstammet træ ved at klippe de nederste sidegrene af.

Troldnød vokser langsomt, men blomstrer i en ung alder. Blomsterne udsender en dejlig honningduft, selv i frostvejr. Hver blomst består af fire lange, smalle gule eller rødlige kronblade, der kan krølle sig noget sammen i stærk frost. Heldigvis folder de sig ud igen, når solen skinner.

Enkelte arter begynder blomstringen i december, andre sidst i januar og fortsætter til gengæld til ind i april.

Bladene springer ud i maj og ligner store hasselblade. Om efteråret lyser busken atter op, når bladene får de dejligste høstfarver i gule, orange og røde nuancer.
 

Knald i kapslerne

Navnet troldnød stammer uden tvivl fra frugterne, som egentlig er kapsler med en hård skal, så de ligner små nødder. Hen på sommeren kan man høre små knald, når kapslerne åbnes, og frøene kastes ud i haven. Det har givet busken navne som heksenød, tryllenød og altså også troldnød.

Busken trives bedst, hvor den er beskyttet imod kraftig vind. Til gengæld tåler den fint frost. Den foretrækker fugtig, porøs, gerne sandblandet skovbundsjord, men trives fint i almindelig havejord forbedret med spagnum og nedfaldne blade.

Slægten Hamamelis omfatter arter fra Japan, Hamamelis japonica, Kina, Hamamelis mollis, og Nordamerika, Hamamelis virginiana. Buskene bliver mellem to og fem meter høje, varierende fra art til art.

Det er de to asiatiske arter og krydsningerne imellem dem, Hamamelis x intermedia, der normalt plantes i vores haver.