Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

De fleste blomsterbuske blomstrer i tre-fire uger, men abelia gør det både længere og senere.

Abelia x grandiflora ’Nanna’ har tragtformede, hvide eller lysrosa, let duftende blomster i perioden juli-september. Der kan endda stadig sidde få blomster tilbage langt hen i oktober.

Blomsternes form og størrelse minder meget om blomsterne på dronningebusk, men derudover har de to planter intet med hinanden at gøre.

Grenene er tynde, elegant buede og overhængende. De grønne blade er små og blanke, og de sidder på busken langt hen på vinteren. Nogle af bladene har et bronzeagtigt skær, og i løbet af efteråret får alle det samme skær.

Sol og læ

Busken bliver oftest omkring en meter høj, men på meget lune og beskyttede steder kan den blive dobbelt så høj. Den skal placeres i sol, gerne ved en sydmur eller tilsvarende beskyttet sted. Jorden skal være veldrænet.

Abelia x grandiflora ’Nanna’ kan også dyrkes i en krukke i udestuen, hvor du kan få stor fornøjelse af duften. Ender den med at blive for stor i udestuen eller ude i haven, tåler den beskæring, bedst ved udtynding, hvor du fjerner de ældste og længste grene.

I hårde vintre er klogt at beskytte den med fx grangrene, men min erfaring er, at den højest får frostskader på grenspidserne, når den står i en lukket have.

Abelia x grandiflora ’Nanna’ er mere hårdfør end sorten Abelia x grandiflora ’Edward Goucher’.

’Nanna’ er opkaldt efter Balders hustru fra den nordiske mytologi. Det skal altså staves med dobbelt n, og ikke Nana, som i mange andre plantenavne, hvor det betyder lille.