Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Ekspertens guide til syrener

Syrener er sande sommerbebudere med deres skønne duft og blomstring i maj og juni. Ole Heide, fra Heides Planteskole ved Thisted, er ekspert i syrener. Læs hans bedste råd til dyrkning, plantning, beskæring og gode sorter.

Almindelig syren, Syringa vulgaris. Foto: Pixabay

Almindelig syren, Syringa vulgaris. Foto: Pixabay

Syrener hører forsommeren til. De blomsterrige, duftende buske er ikke alene smukke, de er også særdeles robuste og nemme at dyrke i haven. Og så findes der den ene underskønne sort efter den anden. 

Der findes omkring 25 arter af syren, Syringa. Det er langt fra dem alle der dyrkes, og er almindelige i haverne. Det er alt fra små lave til store og kraftige buske. Mest plantet er almindelig syren, Syringa vulgaris. Dem findes der mange sorter af og arten er desuden meget brugt i læhegn i landskabet, særligt på Sydfyn, som er kendt for sine mange hegn af syrener.

Dværgsyren, Syringa meyeri, palibinsyren, S. meyeri 'Palibin', og småbladet syren, S. pubescens subsp. microphylla (syn. S. microphylla), er særligt gode i små haver, og kan plantes i krukker, fungere som lave fritvoksende hække, eller som selskabsplanter i staudebedet. 

Syrener i miniformat

 

7 gode sorter af syrener

Se listen over de bedste syrener i nederste del af artiklen.

 

 

Ole Heide og syrenerne

Haveselskabet har besøgt Ole Heide, som er ekspert i syrener. Han kommer her med sine gode råd og anbefalinger til, hvordan man får succes med de blomstrende skønheder. 
Hos Ole Heide, indehaver af Heides Planteskole i Thisted, spiller syrenerne hovedrollen. Han har mange af dem – over 400 forskellige, står der på hans hjemmeside, men selv siger han, at han har opgivet at tælle. 
Sikkert er det, at han er en kapacitet, når det gælder syrener, og han er kendt i både ind- og udland for sin store viden.

Historien om Heides Planteskole

Heides Planteskole i Thisted blev grundlagt af Ole Heides far, Magnus Heide, i 1936. I farens dagbog står der et notat om, at han netop det år podede den første syren fra sin mors have.
Selv startede han på planteskolen i 1971, og Ole og Grethe Heide overtog planteskolen i 1977. Dengang var sortimentet af syrener omkring en snes stykker, men i dag, hvor man kan opleve over 400 syrener på planteskolen, er det en af de største syrensamlinger i Europa.
Syrenerne spiller hovedrollen på planteskolen, men Ole og Grethe Heide har også et stort sortiment af buske, træer, stauder, frugttræer og -buske.
Planteskolen har adresse på Simons Bakke 122 i Thisted. 

Læs mere

Ekspertens bedste råd til plantning af syrener

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, kan du logge ind og læse artiklen - og få adgang til en mængde spændende havestof. Du logger ind ved at trykke på "log ind her" i bunden af denne kasse.     Dygtige skribenter og fotografer laver materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de.     𝘏𝘢𝘷𝘦𝘨𝘭æ𝘥𝘦 - 𝘰𝘮𝘵𝘢𝘯𝘬𝘦 - 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣 - 𝘵𝘳𝘰𝘷ær𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her