Smag på og oplev Spøttrup Bigård
Gå på opdagelse i biernes verden - vær med til at smage forskellige honninger og se hvad biprodukter kan bruges til.
Kom og besøg os på Spøttrup Bigård
Vi har købt vores nabogrund på 9trd land. På ca. 2½ trd. Land har vi plantet omkring 1400 danske træer og buske. Nu bliver opgaven at få både vilde- og flerårige blomster til at overleve der.
Vi planter dels fordi vi har bier, dels for at fremme biodiversiteten her hvor vi bor.
Vi vil gå en tur rundt på matriklen og se på sagerne. Bagefter drikker vi kaffe og smager på forskellig slags honning.
Lidt info om os:
Vi har haft bier siden 1982, og vi synes, det bliver mere og mere spændende, både i
forhold til at have lokale produkter og til den biodiversitet, vi er en del af.
Vi har honning fra forskellige årstider og steder i Salling - raps, en tidselmark, en
økologisk hvidkløvermark, haven på Spøttrup Borg og lyng fra Nationalpark Thy.
Derved bliver farven og smagen forskellig.
Vi har de senere år brugt andre produkter fra biavlen. F.eks. propolis, pollen og voks som
har unikke egenskaber, de fleste af os ikke er
bekendte med.
Vi fortæller gerne om, hvordan biprodukterne er meget mere end honning.
Der er flere slags sæbe og creme, som kan prøves. Propolis er det "glemte" guld, et
helt unikt vidundermiddel - glemt fra gamle dage. Vi bruger det i mange af vores
produkter.
Nu laver vi også bivokswrap. Et bæredygtigt alternativ til indpakning i stedet for staniol
og plastik.
Det sidste nye tiltag er bipollen " Super Food", som vi samler fra bistaderne. Der er lavet en ny bog af Charlotte Romlund Hansen: Bipollen på menuen. Et meget Spændende tiltag.