Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Dyrk kartofler på en nem måde

Et lille tip til nye kartofler på en nem og billig måde.

Jeg har i to år prøvet at dyrke kartofler i potter og  spande. Det første år var det i fem store potter. Det blev en stor succes.  Det var dejligt, at kunne gå ud og "pille" nogle af de største kartofler  op, og ellers lade planterne vokse vider.

Sidste år skulle det prøves igen, men nu med to sorter og 10 planter af  hver.

Jeg havde set, at man kunne købe nogle potter som var beregnet til at dyrke  kartofler i, men jeg syntes de var for dyre.

Jeg kørte derfor i en lavpristømmerhandel og købte 20 12l spande som var  langt billigere, borede huller i bunden og fyldte plantejord i dem.

Nu var det dejligt at det var spande, for de havde jo hank. Så var de  nemmere at flytte rundt på. De blev sat i drivhuset, og da jorden var ved  at være varm nok, blev læggekartoflerne lagt i spandene.

Da temperaturen udenfor var ved at blive højere, blev spandene sat ud på et  lunt sted. Blev der meldt om nattefrost, så blev spandene sat i drivhuset  natten over.

Det blev til rigtig mange "nyopgravede" kartofler over en lang periode.

Man skal blot huske at vande ofte, da kartofler kræver meget vand i  vækstperioden.

2. 

Nu er de forspirede kartofler, som har stået i spagnum i nogle flamingokasser, endelig blevet plantet i spandene.

Jeg har valgt Solist, som er en tidlig sort, og Sava som er en senere sort.

I 2012 havde jeg også Solist, og den gav mange ensartede kartofler.

Kartoflerne er sat så dybt at de står ca. midt i spanden. Jeg fylder ikke spanden helt op med jord. Det gør jeg først når planterne er blevet lidt større.

Spandene er sat i drivhuset. De bliver taget ud af drivhuset, eller døren bliver åbnet de dage hvor det er meget varmt, men det har ikke været nødvendig endnu.

Senere bliver spandene sat ud i haven.

Man skal huske at vande ofte, da kartofler i kraftig vækst kræver meget vand.

Så er det bare med at vente på sommerens nye kartofler.