Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Haverejse til Holland 2024

Oplev de smukke haver i det nordlige Holland fra 27/8 til 31/8

Endnu engang går turen til det uudtømmelige haveland Holland, hvor dejlige haveoplevelser venter.

Inge og Magnus har besøgt en lang række haveejere og planteskoler i de nordlige provinser Groningen og Drenthe og sammensat et varieret program for denne 5 dages tur sidst i august.

På dette tidspunkt viser de valgte haver sig fra deres smukkeste side og vi kan samtidig tage nogle dage fri fra vores egne haver og få ny inspiration sammen med andre haveinteresserede.

Vi skal møde en lang række entusiastiske mennesker som på deres helt egen facon vil fortælle om deres sted. Haverne spænder fra nyklassicistiske haver med formelle linjer og engelske cottage haver med lange borders, til de bløde naturalistiske plantninger.

Vi ved godt at mange gerne vil købe lidt planter med hjem. Det er der også muligheder for. Dels i nogle af de private haver, men også hos en række planteskoler. Vi besøger specialplanteskoler der sælger stauder, græsser, skygge/skovbundsplanter og Clematis. Samtidig kan vi også nyde godt af deres store ekspertise og se deres besøgshaver. Vi skal bo på Fletcher Familiehotel Paterswolde https://www.familiehotelpaterswolde.nl/nl/ syd for byen Groningen, hvor vi også vil indtage vores morgen - og aftensmåltider. Hotellet er beliggende i et skønt naturområde tæt ved en stor sø, hvor der er mulighed for en gåtur i det smukke område.

 

Incl. i prisen:

Bustransport i moderne turistbus med aircondition, monteret med skiboks (til vores planter)

Broafgift

Kaffe/te i bussen på ud og hjemrejsen

Rundstykke i bussen på udrejse

4 x overnatninger på Fletcher Familiehotel Paterswolde i dobbeltværelse med bad/toilet

4 x morgenbuffet

4 x aftensmad, der udgør 3 retter eller buffet (eks. drikkevarer)

3 x frokost på udvalgte steder

Alle entréer ved havebesøg samt kaffe/kage i nogle af haverne

Gebyr til rejsegarantifonden

Eks. i prisen:

1 x frokost på udrejsedagen (mulighed for selv at medbringe madpakke)

1 x frokost på udvalgt sted i Tyskland på hjemturen

Drikkevarer til frokost og aftensmad

Afbestillingsforsikring

Diverse:

Vand, øl og sodavand kan købes i bussen

Husk pas - gult og blåt sygesikringskort - rejseforsikring

Medbring Euro, da ikke alle planteskoler kan tage udenlandske betalingskort

Ret til ændringer i programmet forbeholdes

Arrangør:

Rejsen er et resultat af et samarbejde mellem Inge Sørensen og Magnus Gammelgaard, som begge er medlemmer af Haveselskabets Slagelse afdeling.

Begge har erfaring som arrangører af tidligere haverejser til Holland og England.

Teknisk rejsearrangør: Vikingbus Rejser CVR nr. 33758006

Pris: kr. 6.800 for medlemmer 7500 for ikke medlemmer

Tillæg for enkeltværelse kr. 1.000-

Info/tilmelding:

Inge Sørensen mail: ingejohanne@live.dk eller tlf. 21761080. Opgiv venligst navn, adresse, tlf. mailadresse

Ved tilmelding betales 1.000 kr. i depositum og restbeløbet opkræves af Vikingbus Rejser efterfølgende, hvor du samtidig får tilsendt dit rejsebevis

Inge vil gerne være behjælpelig med at enlige rejsende kan finde en at dele værelse med, men kan naturligvis ikke garantere noget.

Mulighed for opsamling ved Odense og Kolding

Tidlig tilmelding kan anbefales, da flere allerede har udvist interesse for turen.

 

Program Hollandsturen 2024

På denne Hollandstur er de private haver i fokus. Vi, Inge og Magnus har kørt rundt i Holland og besøgt en lang række haver anbefalet af vores efterhånden mange hollandske kontakter. Vi har udvalgt haver som indeholder spændende design og beplantninger og ikke mindst passionerede havefolk som glæder sig til vores besøg. Det giver mest mulig inspiration til at tage med hjem. I mange haver er det muligt at erhverve sig planter fra haveejerens egenproduktionen og derudover besøges en række specialplanteskoler, hvor det også er muligt at gøre lidt indkøb.

Vi har sammensat dagsprogrammet, så der er mindst mulig buskørsel haverne imellem

 

Dagsprogram

Tirsdag d. 27. august

Der er langt til Holland, men vi holder stop undervejs så man kan strække ben og klare det nødvendige.

 • Kort efter den hollandske grænse besøger vi den første have tæt ved byen Ostvold. Her er det Rika van Delden som regerer. Haven er på 6.000 m2 og overraskende smal, med masser af hække, men det er værd at gå helt ned i bunden og nyde udsigten over søen Oldambtmeer. Haven er opdelt i 12 rum med et væld af planter som Hosta, bregner, farvekoordinerede staudebede, sjældne planter, havedamme og klippede stedsegrønne.
 • Efter besøget fortsætter vi til vores nøje udvalgte hotel i Paterswolde for indkvartering og aftensmad.

 

Onsdag d. 28. august

 • I dag starter vi med at køre mod Nordøst op til en hel speciel planteskole ved Emshaven som er specialist i skyggeplanter/skovbundsplanter og derudover har en masse andre ting. Det er Jan og Janneke der egenhændigt driver stedet, hvor Jan brænder igennem med sin planteviden og planteglæde. For mange år siden skiftede han erhverv og etablerede sin planteskole i dette specielle område, hvor vi skal køre mellem digerne for at besøge ham. Dette kunne lade sig gøre da jordpriserne er lave i området. Man kan selvfølgelig her erhverve sig udsøgte specialiteter. Udstillingshaven er noget helt for sig, opbygget gennem mange år.

 

 • Bussen kører retur i retning af byen Groningen hvor vi besøger Annie-Evie Beukema og Wim Pastoor. Her skal vi også spise frokost. De beskriver selv deres have som nyklassicistisk. Haven er præget af stramme linjer, anderledes specielle hække og lange kik langs med kanalen med elegante broer, der fører den besøgende over kanalen rundt til de mange staudebede og opholdssteder. Der findes store søer i pagt med de herregårdsagtige bygninger.

 

 • Efter frokosten og havebesøget fortsætter vi mod hotellet, men på vejen skal vi træffe den ultimative haveentusiast fru Cocky Stottelaar. Hendes mand er der også, men det er fruen der brænder igennem med haveglæden. Haven er på 6.000 m2 opdelt i flere haverum. Cocky er arkitekten og hun har hentet inspiration fra de engelske haver som hun har besøgt. Lange kig og symmetriske bed-opbygninger med et væld af planter og ikke mindst de velanlagte damme er værd at nyde. Her drikker vi også the/kaffe inden vi drager mod hotellet.    

 

Torsdag d. 29. august

 • I dag ligger alle besøgene tæt på vores hotel og syd for byen Groningen. Vi starter hos græs-ekvilibristen Lianne. Vi har besøgt planteskolen og udstillingshaven for en del år siden og nu er det muligt at se denne præriehave som den fremstår i dag, med et minimum af pasning. Det er selvfølgelig også muligt at erhverve sig nye græsser til samlingen derhjemme, da Lianna har mange specielle sorter.

 

 • Turen fortsætter til Ben Nusse og Mathilde. Ben er en af de rigtige arbejdsomme hollandske havefolk. Alene hans grove hænder vidner om ihærdighed og flid. Det første øjesyn ved indkørslen virker ikke imponerende, men skønheden åbenbares når man træder gennem indgangen og besøger de mange haverum. Der er noget for enhver smag: specielle træer, skyggetålende planter, voluminøse staudebede, stor køkkenhave også indeholdende planter parret har bragt hjem fra deres rejser rundt i verden. Denne have bærer så tydeligt præg af en mand som selv opformerer, sår og udplanter egne planter. Glem ikke at besøge hans planteformeringsdrivhus hvor plantekasserne nærmest står i lag. Han har også planter til salg………..

 

 • Frokosten indtager vi på et kunstmuseum i nærheden. Ikke så meget for kunstens skyld. Her er det nemlig den fine have vi i den forbindelse vil nyde sammen med vores frokost.

 

 • Dagen slutter med et besøg ude på landet i en have omgivet af kanaler og flade marker. Jan og Sible som ejer haven var dog lidt betænkelige, da vi fortalte om en bus der ville komme på besøg. ”It is impossible for coaches to get to our garden”. Det viste sig at man skal gå 400-500 meter og det gør vi da gerne. Så husk spadser skoene! Haven er noget for sig. Ikke særlig stor (2.400 m2), men i særlig kontakt med det vidstrakte agerland og alle m2 er udnyttet. Den indeholder en særlig skønhed og på en poetisk måde føres man af græsstier rundt blandt de smukke staudebede (borders) med indslag af kunstværker og stadig i forbindelse med det flade landskab. Et nybygget arbejdsrum/atelier er lige til at kopiere og tage med hjem ligesom andre idéer i haven også indbyder til.
 • Efter en dejlig dag vender vi næsen hjem mod hotellet.

 Fredag d. 30. august

 • I dag går turen sydpå, men stadig med kort bustransport mellem stederne. Planteskolen Arborealis er første stop. De unge mennesker Petra og Luc har skabt denne velassorterede og meget moderne planteskole. Ingen tvivl om at biodiversitet, insektliv og naturen, har været en gennemgående inspiration til deres store plantesortiment, der spænder fra træer, buske, diverse stauder, skyggeplanter, spiselige planter og planter der klatrer. De er nytænkende og med på det nyeste og man kan selvfølgelig købe planter.

 

 • Efter besøget fortsætter vi til en lille landsby nær Westerbork, hvor vi får en let frokost.

 

 • I den næste have kun et kvarter fra spisestedet i byen Elp, er det fruen Loes der tager sig af det grove, imens manden Pie interesserer sig for sjældne træer. Da vi besøgte stedet, lå hun på knæ og var i gang med flisebelægningerne og imens gik Pie tur med hunden. Det er en skøn naturalistisk have med en stor dam. Man mærker frodigheden overalt blandt stauder, roser og sjældne træer. Desuden er der smuk udsigt over engen til et fredet naturområde. Som hos de fleste andre haver drikker vi også the/kaffe her og der er også lidt plantesalg.

 

 • Sidste besøg er hos Petra og Luc (Roos van Hijken) og deres fantastiske have på 7.000 m2. De er begge det man vist kan kalde for multikunstnere. Fruen mest til smykker og den slags, mens Luc indtager haverummene med sin kunst. De er begge med på det nyeste inden for havekultur og kunst og valfarter Holland rundt for at finde nye spændende planter til haven. Især stauderne har fortrinsret. Vi får god tid her til at nyde haven og kaffen

 

 • Så er det hjemad mod hotellet hvor vi skal nyde vores sidste aften og have vores aftensmad.

 

Lørdag d. 31. august

 • Vi siger farvel til vores hotel og starter hjemturen.

 

 • Turen og oplevelserne er dog ikke til ende. Lige nord for Hamborg holder vi ind hvor vi skal opleve en Biergarden. Her skal vi have stillet sulten og tørsten. Vi skal sidde udendørs og hver især kan vælge sin egen menu, da dette er for egen regning.

 

 • Efterfølgende går vi over til Friedrich Manfred og besøger hans klematis gartneri. Stedet huser et kæmpe udvalg af klematis og Friedrich har utrolig stor viden om emnet. Han er kendt fra en lang række plantemarkeder i Europa, hvor han udbyder en del af sin produktion og måske du også skal have lidt med hjem

 

 

Vi glæder os til at dele de pragtfulde steder med jer

Inge og Magnus

  


Find arrangement

Nordre Stationsvej 1 Slagelse 4200 - | Åben i Google Maps