Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Åbne haver i Horne

Åbne haver i Horne Torsdag den 6. juni 2024 Kl. 19.00 - 21.00

Vi mødes kl. 19.00 hos Kate Jepsen, Transbølvej 12, Horne

Landbohave med sø, formklippet buske, opstammede træer, roser, stauder og sten mv. 

 

Efter besøget hos Kate besøger vi Hanne og Kurt Simonsen, Hornelund 55, Horne, hvor vi også nyder vores medbragte kaffe og kage         

Kurts beskrivelse af haven:

Vi købte gården i 2000!  Decemberstormen i 99 havde smadret alle udhuse, som derefter var blevet fjernet!  Så det vi købte var et stuehus fra 1941 og som stadig stod som da den blev bygget, en gårdsplads med fem læs grus og et jordtillæg på 5,5 ha, der henlå i brak!  Desuden købte vi en forsikringssum på 450.000kr.
Haven var en græsplæne med en blodbøg i midten to birketræer med en rhododendron imellem, en flagstang og nogle bambus mod vest.
De første to til tre år gik med ombygning af stuehus og opførelse af staldbygning, men i 2005 da Hanne fyldte fyrre, byggede jeg og børnene en pergola i hjørnet af græsplænen som en overraskelse til Hanne!
Senere samme år, håndgravede vi en hjerteformet havedam, med en membran i bunden. På det opgravede jord plantede vi nogle Rhododendron, og så var vi i gang!
Over de næste år blev der anlagt stier med først stabilgrus og med stenmel på toppen. Jorden i haven er meget fugtig, så jordstier eller græsstier kunne der ikke være tale om, de ville ikke kunne bære i vinter halvåret.
I 2011 byggede vi drivhuset, som har fungeret fint med drypvanding og automatisk udluftning.  Eneste problem er at edderkopperne skider ned på bordet og lampen oppe fra taget!
I en årrække var min store hobby at stiklingeformere alt muligt, samt at pode og okulere frugttræer især. Vi har omkring 100 æbletræer.
De seneste år har køkkenhaven haft min store interesse, samtidig med at prydhaven blev til skovhave!
De 5 ha agerjord blev de første år brugt til korn og ca 2 ha græs, som blev afgræsset af nogle får, vi havde i omkring 6 til 7 år.  Vi havde også et lille stykke med jordbær og lidt med kartofler vi solgte ved vejen.
Som tiden gik, plantede vi den ene hjørne efter den anden til med træer, og det med landbrug gled efterhånden ud, og i dag er det meste plantet til med skov, ligesom vi har fået gravet et par søer i nogle lavninger.
Derover anlagt mange stier rundt i området, hvor gæster er velkommen til at gå ture. Dårligt gående kan blive kørt rundt i vores golf cart!
På turen rundt kan man se vores bistader, vi har omkring 20, men omkring maj til september er en del af dem udstationeret!  Hvis der er interesse for det kan man også få honning rummet at se, samt høre lidt om biavl

 


Find arrangement

Transbølvej 12, Horne Varde 6800 - | Åben i Google Maps