Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Fuglene skal have det godt i haven

Det er så skønt, når der er et rigt liv af fugle i haven. Ved at starte med fodring tidligt på efteråret kan man tiltrække mange fugle, der bliver på stedet hele vinteren. Det forudsætter dog, at man fodrer dagligt.

De fleste havemennesker holder af fugle i haven. Det hele begynder med, at der skal være gode steder for fuglene at opholde sig.

Haveselskabet har lavet en oversigt over 10 gode træer og buske, som fuglene godt kan lide.
Læs om gode træer og buske til fuglene her. 

Fint nyt til havens fugle

Eva Solo, der er et 100 % danskejet designfirma, har udviklet et nyt produkt til den eksisterende fuglefoder-kollektion.

Nu får du både lov til at nyde synet af fuglene og deres hyggelige selskab såvel som det smukke og dekorative design. De nye glasfoderkugler bidrager med både funktionalitet og stil til udendørsarealerne. Foderkuglerne kan dekorere haven hele efteråret og vinteren med.

Foderkuglerne er fremstillet af klart glas, som hænges op i en diskret nylonsnor. Herfra er der blot tilbage at nyde synet af fuglene, når de sætter sig på kanten af glasset for at spise. Det er let at fylde foder på glaskuglerne, som har drænhul i bunden, så foderet forbliver tørt, hvilket er ret vigtigt, da der ellers kan gå sygdomme i foderet, der spreder sig til fuglene. Glasfoderkuglerne koster vejl. 299,95 for 2 stk. og måler 10 cm i diameteren – og nylonsnoren, der følger med, er 1 meter lang.
 

Se mere om fuglefodringsprodukterne her.

EvaSolo glasfoderkugler

 

Livretter til fuglene

Fuglenes absolutte livretter er olieholdige frø som solsikkekerner og hampefrø. De ikke-olieholdige frø som hirse, havre og hvede har kun i ringe grad fuglenes interesse. Jordnødder, rosiner og fedtkugler med højt fedtindhold er andre yndlingsretter. Hvis man ønsker at tiltrække mange forskellige fuglearter, anbefales det at købe frøblandinger af høj kvalitet.

En plastikpose i bunden af fuglebadet gør det nemt at skifte det frosne vand ud med frisk vand. Du kan også selv lave fedtkugler til fuglene – det er både nemt og hyggeligt, og fuglene vil elske dig for det. Læs mere og find opskrifter her.

Du kan fodre hele året

Ved at starte med fodring tidligt på efteråret kan man tiltrække mange fugle, der bliver på stedet hele vinteren. Det forudsætter dog, at man fodrer dagligt.
I frostvejr er fødebehovet særlig stort, og der vil være trængsel omkring foderpladsen. På de korte vinterdage skal småfugle nå at samle føde svarende til en tredjedel af deres legemsvægt for at få varme nok til at overleve i kulden. I løbet af maj måned kan man gradvis nedtrappe fodringen.

Man kan dog sagtens fodre fuglene året rundt. Belønningen ved at fodre om sommeren kan være oplevelsen med mejser eller med flagspætten, der dukker op ved foderbrættet med sine unger.

Denne artikel er sponsoreret og indholdet udtrykker ikke nødvendigvis Haveselskabets holdning.