Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Den naturlige regnhave

Vil du gerne ha’ en regnhave som er lidt vild? Så læs om ’Den naturlige regnhave’ her.

Den naturlige regnhave marker sig ved at ligge på grænsen mellem den kultiverede have og den vilde natur. Fra haven er der udsigt over markerne, og med den naturlige regnhave, opnår man en løsning der falder smukt ind i det omgivende landskab. 
 
Oversigt
 

 

Vandets vej

Regnvand fra tag ledes sikkert væk fra husets fundament i en stenrende. En lille bæk med natursten tager regnvandet videre over græsplænen til et regnbed. Her får planterne glæde af hverdagsregnen. Regnbedet har indbygget et overløb, hvorfra overskudsvandet fra kraftige regnskyl kan komme videre til engen. Overskudsvandet kan også ledes via vej til offentlige arealer. Hvis du ikke må lede til å eller vej, så kan regnhaven dimensioneres til at rumme selv store skybrud – som vist her

 

Planter 

Planterne i regnhaven findes hovedsagelige i regnbedet, men der er også plantet iris og forskellige typer af græs mellem stenene og langs siderne af den kunstigt anlagte bæk.

Ideen bag

Tankerne med regnhaven er at skabe et vildt og naturligt udtryk, der spiller godt sammen med det omgivende landskab. Det opnås bl.a. ved at vælge planter, der vokser vildt i den danske natur. I regnbedet er vokser planter som nældeklokke, hulkravet kodriver, almindelig star og kattehale. Det er alle planter, som man også kan finde, hvis man tager ud i naturen. De vilde planter kombineres med andre stauder som stadig falder godt ind i bedets naturlige stil. 

 

 

1. Alm. kvalkved, Viburnum opulus
2. Storfrugtet blåbær, Vaccinium corumbosum (to forskellige sorter)
3. Skovstorkenæb, Geranium sylvaticum
4. Morgenstjernestar, Carex grayi
5. Ægte stormhat, Aconitum napellus
6. Rød hjortetrøst, Eupatorium purpureum
7. Alm. star, Carex nigra
8. Stor stjerneskærm, Astrantia major ’Alba’
9. Alm. akeleje, Aquilegia vulgaris
10. Nælde-klokke, Campanula trachelium
11. Kattehale, Lythrum salicaria
12. Gul iris, Iris pseudacorus
13. Hulkravet kodriver, Primula veris

Årets gang

Som det første kommer dorthealiljerne op tidligt på foråret, og i maj springer iris og hulkravet kodriver ud med sine gule blomster. Først på sommeren blomstrer bl.a. akeleje, morgenstjernestar, skovstorkenæb og stjerneskærm, og i sensommeren modner de amerikanske blåbær. I efteråret domineres bedet af de høje hjortetrøst og kvalkved (busk), som står med dekorative frugter og høstfarver. 

Pleje

Hvert forår, når risikoen for hård frost er ovre, klippes de visne toppe af stauderne. Med tiden vil nogle af stauderne brede sig og komme til at fylde for meget. Derfor kan det blive nødvendigt at dele dem med års mellemrum.

Storfrugtet blåbær er surbundsplanter og skal derfor plantes i spagnumfyldte huller. For at sikre god bestøvning og frugtsætning skal der plantes mindst to forskellige sorter.

Anlæg og økonomi

Haven kostede samlet 50.000 kr. Disse omkostninger dækker: Kloakmesterens afprobning og anlægsgartnerens udgravning af beton og stenrende gennem haven, sætning af render og sten, etablering af fuglebad, udgravning og jordbearbejdning i regnbedet, planter samt plantning.

OBS! Se film om regnhaven her.

Læs mere:

Inden du går i gang
Andre gode eksempler på regnhaver