Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Gør rent i drivhuset

I efteråret er det tid at rydde op og rengøre drivhuset, så det er klar til en ny sæson næste år. Her får du Haveselskabets tips til, hvordan du gør.

Rengøring af drivhus. Foto: Istock

Rengøring af drivhus. Foto: Istock

I efteråret er det tid at rydde op i drivhuset, så du kan komme til at gøre rent.

Selv om du ikke har tænkt dig at bruge drivhuset i vinterperioden til opbevaring af planter eller vinterafgrøder og forspiring, er det alligevel klogt at rydde og rengøre før vinteren i stedet for at vente til foråret. Med en grundig rengøring får man fjernet skadedyr, æg, pubber, svampesygdomme og alger. Samtidig er det en årstid, hvor du ikke render lige så stærkt i haven, som du måske gør i foråret, hvor alting skal gøres klar, forspires, sås etc.

Mange af drivhusets planter står stadig med umodne frugter, og hér er, hvad du kan gøre:

Pluk alle tomaterne - også de grønne. Hvis der er flere røde tomater, end du kan spise de kommende dage, så frys nogle af dem ned eller henkog dem. De grønne tomater kan lægges på en bakke, som stilles lyst og køligt til eftermodning. Hold øje med tomaterne løbende, da de ikke vil modne samtidig. Er der tomater, der rådner, skal de fjernes, inden de får smittet de andre. 

Peber- og chiliplanter ryddes for frugter. De sorteres efter styrke, vaskes, gøres eventuelt kernefrie og skæres i mindre stykker, hvorefter de fryses ned i plastikposer.

De stærkeste chilifrugter kan lægges i små stykker i lag i en plastikboks med mellemlægspapir, så stykkerne ikke fryser sammen. Så er de klar til vinterens gryderetter.

Hvis du har en varm udestue eller en bred vindueskarm, kan du klippe chiliplanterne tilbage og potte dem op. Nu kan du overvintre dem indendørs, så de allerede er store planter til foråret, hvor du ellers skulle til at så nye. På den måde kan du få chili meget tidligt (nogle har oven i købet lidt chili gennem vinteren også).

Så skal der vaskes

Når planterne er ude, skal drivhuset vaskes for at fjerne alger, skadedyr og æg fra uønskede insekter. Brug varmt sæbevand pisket af brun sæbe.

Vask alting grundigt med en kost/børste. Sørg for at komme ind i alle hjørner og sprækker. Giv hele drivhuset en tur både indvendigt og udvendigt. Vask også eventuelle planteborde, hylder, kroge etc.

Til sidst spules sæben væk med rent vand.

Nye beboere i drivhuset

Når drivhuset er tørt, kan der eventuelt sættes boblefolie op indvendigt, hvis du vil opbevare frostfølsomme planter i drivhuset hen over vinteren. 

Med boblefolie kan du skabe 2 isolerende luftlag: ét mellem glasset og boblefolien og ét i boblerne i folien. Det giver en fantastisk isolering i et drivhus.

Nu er drivhuset klar til at modtage planter fra haven, som skal overvintre i drivhuset.