Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Månedens plante – juni 2024

Almindelig blåkant ’Purrsian Blue’® er udvalgt af Haveselskabet som månedens plante i juni 2024.

Foto: Majland Stauder

Almindelig blåkant, Nepeta x faassenii 'Purrsian Blue'® er en forbedret sort af almindelig blåkant, som kun har været på markedet i få år. Den har en god hårdførhed, kompakt vækst og rigere blomstring. De grågrønne aromatiske blade viser sig i det tidlige forår og danner en tæt tue frem til juni, hvor planten dækkes af lavendelblå blomster. Efter første blomstring kan planten klippes tilbage, hvilket vil give en genblomstring i september. 'Purrsian Blue'® bliver 30-40 cm høj. Det er en nem staude, der både er hårdfør og sund. Hvert år i det tidlige forår, når de nye skud anes i bunden, klippes den visne top væk.

Placering

Trives bedst i sol i en veldrænet jord, men er generelt meget tolerant overfor jordbundsforhold, så længe den ikke plantes i våd jord. Den er særdeles tørketålende, når den er etableret.

Anvendelse

Almindelig blåkant, Nepeta x faassenii 'Purrsian Blue'® har en bred anvendelse. Med sin kompakte vækst egner den sig godt plantet i mindre grupper i forgrunden af staudebedet eller som selskabsplante til roser. Andre gode selskabsplanter er bl.a. efterårsblåaks, Sesleria autumnalis, alunrod, Heuchera, skønhedsøje, Coreopsis, røllike, Achillea og lampepudsergræs, Pennisetum. Den kan også anvendes som bunddække på større arealer eller plantes i krukker. Det grålige løv og de blå blomster gør den desuden til et godt alternativ til lavendel.

Biodiversitet

Når planten blomstrer, tiltrækker den et væld af bier, svirrefluer og sommerfugle, som suger nektar af blomsterne.  

Kender du Haveselskabet

Dyrk din haveglæde i godt selskab. Bliv klogere, bliv inspireret og del glæden ved at gå i haven med 30.000 andre haveglade mennesker. 

Bliv medlem og få magasinet HAVEN, adgang til spændende foredrag, fællesskaber, rådgivning og meget mere. 

Læs mere lige har: Hvem er Haveselskabet

Læs mere

Månedens plante 2024

Månedens plante er udvalgt af Haveselskabet på baggrund af nomineringer fra medlemmer af Danske Planteskoler. Planten er nomineret af Majland Stauder. Spørg efter Månedens plante i dit lokale havecenter eller kig efter logoet med den grønne pokal.