Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Drivning af grene og forårsløg

Selv om det er sne og frost udenfor, kan du tage forskud på foråret ved at hente grene og løgplanter ind fra haven og drive dem frem til en tidligere blomstring i vindueskarmen.

Forsytia, Forsythia x intermedia. Foto: Flickr

Forsytia, Forsythia x intermedia. Foto: Flickr

I februar (ja sådan set allerede fra december) kan du tage forskud på foråret ved at drive grene frem, så de enten viser deres spæde lysegrønne blade eller begynder at blomstre sidst på vinteren.

Der er lidt forskel på, hvor tidligt man kan bringe grene til blomst. Dette skyldes den lidt forskellige hvileperiode, arterne har.

Lad gerne grenene, løgene eller planterne tø op i et køligt rum, inden du tager dem ind i varmen, så holder de bedre.

Blomstrende grene

De fleste typer af japansk kirsebær, Prunus serrulata, får lette, lyserøde blomster, der kan jage  enhver tendens til vinterdepression på flugt. De kan drives allerede fra januar eller februar. Ligeså kan mirabel, Prunus cerasifera, der får et hav af hvide blomster.

Oktoberkirsebær, Prunus subhirtella 'Autumnalis', har ingen hvileperiode og kan drives hele vinteren. Det hænger sammen med, at den har sin naturlige blomstring fra oktober til april.

Hvid kornel, Cornus alba, med sine røde grene og hvide blomster eller guldkornel, Cornus stolonifera 'Flaviramea' med sine gulgrønne grene kan ligeså drives i blomst, sammen med kirsebærkornel, Cornus mas, der får et væld af små gule blomster.

Troldnød, Hamamelis, og hasselbror, Corylopsys pauciflora, kan drives allerede fra december. Det skal gøres langsomt ved 15 grader, så hvis du har en kølig udestue, er det optimalt. Troldnød får gule eller orange trådlignende blomster, der dufter helt vidunderligt, og hasselbror får lysegule klokkeformede blomster, der hænger smukt fra grenene.

Hassel, Corylus avellana, forsytia, Forsythia intermedia, og fjeldribs, Ribes alpinum, kan alle drives fra januar.

De tidlige løg

Løg af krokus, scilla, erantis, vibeæg og vintergæk kan du grave op fra haven i perioder med tøvejr og sætte i nogle små potter. Put en lille smule jord i potten og gerne noget mos på overfladen. Mosset holder lidt på fugten og er samtidig utrolig dekorativt. Løgene behøver ikke blive vandet, da de har al deres saft og kraft i med sig ude fra haven.

Juleroser

Julerosen er en anden plante, du kan grave op i haven og omplante i en potte og bringe til blomstring. Den står allerede i januar med fine hvide blomster klar til udspring. 

Når du har haft løgene og juleroserne inde, og de har blomstret, kan du sætte dem tilbage i haven igen, så kommer de til næste år. Dog skal du ikke flytte dine planter direkte fra stuetemperatur og ud i haven. Har du et drivhus eller et køligt rum, udhus eller lignende, er det bedst at opbevare dem her, indtil den værste kulde er overstået. Ellers får de et kuldechok, og du risikerer at miste dem.

Køb dig til forår i stuen

Hvis du nu ikke har en have, hvor du kan gå ud og høste forårsfornemmelser i løbet af vinteren, eller hvis sneen ligger for tykt, kan du købe mange af de omtalte løgplanter og grene hos blomsterhandleren og i havecentrene. Du kan også være heldig at få et par grene af kommunens gartnerkorps, der er ude og beskære.