Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

2 åbne haver i Ølholm og Ildved

Fattiggårdens have i Ølholm med 350-400 forskellige rhododendron mv. og en landbohave med stauder, søer mv.

Fattiggårdens have i Ølholm

Fattiggårdens have i Ølholm

Landbohave i Ildved

Landbohave i Ildved

Vi skal se to haver.

Vi starter i Ølholm i Fattiggårdens have, Præstevej 10, 7160 Tørring.
Her har Inge-Margrethe og Torben Mochau en 2000 kvm stor have, hvor der er mellem 350-400 forskellige rhododendron, hybrider, arter, løvfældende og stedsegrønne mellem hinanden med navneskilte på de fleste. Derudover er der en del forskellige træer og buske, bl.a. 10 forskellige magnolia, bregner, hosta, orkideer, juleroser, påskeklokker, fritillaria og mange andre ”sjove” planter.
Grundplanen for haven lavede de i vinteren 83-84 efter inspiration fra besøg i ”Søbergs Have”, hvor de faldt for de mange bede, omkranset af gangstier, hvilket de har prøvet at genskabe i haven. Når man færdes i haven, bliver man overrasket over, hvor svært det kan være at finde rundt og få set det hele med de mange gange.
Torben og Inge-Margrethe har muligvis lidt plantesalg på dagen.

Ca. kl. 19.50 kører vi videre til næste haveoplevelse.

I Ildved på Østermarksvej 8, 7160 Tørring, har Ingrid og Bertel Vestergaard en dejlig landbohave. I 2005 inddrog de en del af marken i haven, som i dag fremstår som landskabshave/park med grupper af forskellige træer og buske i det smukke terræn. Det er imponerende hvor store træer og buske kan blive på 18 år. Plænen klippes i perioder af året med stier så der bliver gode levesteder for insekterne. Udover spændende træer og buske byder haven på spændende stauder, mange rhododendron, søer og vandhuller. En stor dejlig have til stor glæde for mennesker og dyr. Rådyrene og spætten er daglige gæster i haven. Som kræfterne med årene er blevet mindre, har Ingrid fundet løsninger, som har lettet arbejdet uden at det går ud over haveoplevelsen.

Kom og bliv inspireret og nyd de to dejlige haver i Ølholm og ved Ildved.

Husk kaffekurven og nyd den i haven i Ildved. Vi sørger for borde og stole.


Find arrangement

Præstevej 10 og Østermarksvej 8 Tørring 7160 - | Åben i Google Maps