Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Søndagstur til Vitskøl Kloster m.v.

En fantastisk bustur hvor haveglæden spredes og du får en oplevelse ud over det sædvanlige.

Efter bussen er blevet fyldt med forventningsfulde haveinteresserede passagerer går turen mod Jægerum Søpark, hvor vi i pavillonen skal nyde en kop the/kaffe med tilhørerende rundstykker mens vi betragter den fantastiske natur ved søen.

Når vi efterfølgende ankommer til Haven på Kokkedals Mark vil indtrykket på gårdspladsen allerede indikere, at dette er et helt særligt sted med en imponerende udsigt til Limfjorden henover de bakkede marker og skrænter.

Rundt omkring i den store landhave viser Tove talrige eksempler på sine fantastiske evner indenfor stenarbejde. Mange af figurerne er stillet på dertil indrettede granitsøjler, andre står spredt imellem stauder og buske.

I den store have – med den flotteste plæne- findes en mængde forskellige træer f.eks. hjertetræ, platan, Twisty Baby, ambertræ, kobberbirk, kugleahorn, et 10 m højt abetræ, tempeltræ, ægte kastanje, pilebladet pære, alle plantet med god afstand, så lys og luft bliver tilgodeset. I det 16-kantede drivhus forefindes en imponerende vin samt ”kinesiske” tomater d.v.s. de er hængt op i pendler med hovedet/planten nedad.

Under de forskellige træer findes bunddække af enhver art, f.eks. astilbe, hosta, pyntejordbær mm. En lukket gårdhave er kantet med mange smukke bonsai træer, hvoraf nogle er mere end 40 år gamle. Man får indtryk af ægteparrets utrolige energi, iderigdom, akkuratesse, blik for detaljen, samt lyst til at samle.

Inden turen går videre mod det historiske Vitskøl Kloster, skal vi indtage en smagfuld og dejlig to-retters menu på det kendte og nyrenoverede Skovsgård Hotel.

På Vitskøl Kloster har der været dyrket krydder- og lægeurter gennem 850 år. Urterne kom til Vitskøl med cisterciensermunkene, som grundlagde klosteret og haven i 1158 og gennem flere hundrede år dyrkede fødevarer samt urter til kokkekunst og medicin. I dag er dyrkningen af læge- og krydderurter et varemærke for Vitskøl. Således kan besøgende opleve gartneriet, der har tre drivhuse, samt den unikke arkitektur og botanik i klosterets haver.

Den planlagte rundvisning bliver en tidsrejse gennem 850 år, hvor vi oplever historiens vingesus, og får indblik i Klosterhavens udvikling gennem tiden.

Sidste stop inden turen atter går hjemover hos “Bedstemors Have som Lene og Jens overtog I 1987. Men det var først i 2000, hvor de fik udarbejdet en haveplan, at udviklingen af Bedstemors Have for alvor tog fart. Haven bærer præg af, at Lene og Jens samler på Hostaer, da de både er i skovhaven og rundt om de mange frugttræer. Inden bussen atter kører mod Hjørring og vi siger farvel til bedstemors Have skal slutte af med en kop the/kaffe og kage.

Mens vi kører i bussen vil der være fællessang, salg af amerikansk lotteri samt øl og vand og måske fortælles der endda enkelte anekdoter undervejs.

I løbet af kort tid, vil du kunne finde en tidsplan med opsamlingssteder her på hjemmesiden og deltagere vil også modtage e-mails med detaljerede informationer i god tid inden turen afvikles.

 


Find arrangement

Opsamlingssteder i Hjørring kommune Hjørring 9800 - | Åben i Google Maps