Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Dyrk både ude og inde - ikke ude eller inde

Nelson Garden har et budskab om at vi skal dyrke på alt den plads vi kan finde - både ude og inde. Reconnect to nature. Vi haveejere ved jo, hvor fantastisk det er at dyrke haven, men lad os få flere med - også dem, der ikke har en have.

Dét at putte et lille frø i jorden og se det spire er forunderligt hver gang det sker, og det er én af grundene til, at vi haveejere bliver ved med at gå i haven. Men lad os også så et lille frø hos alle dem, der endnu ikke har en have. Det kan nemlig lade sig gøre at dyrke spiselige afgrøder indenfor, og det er slet ikke så besværligt, som det lyder. 

Dyrkning på lidt plads indenfor

Hydroponisk... hvad for noget dyrkning?

Nu kan du så et lille frø hos dem, der måske ikke har adgang til have eller ikke har lyst til få jord under neglene. At dyrke planter i en hydroponisk dyrkningskasse er en enkel og bekvem metode til indendørs dyrkning uden brug af jord. Dine hydroponisk dyrkede planter har kun brug for vand, lys, varme og næring. Veronika Steinsholt fra Nelson Garden fortæller, at deres dyrkningskasse Harvy gør det let at dyrke indendørs: "Med Harvy kan du helt uden at bruge jord dyrke grønt i køkkenet hele året rundt. Du kan både nyde friske salatblade, krydderier, eller hvad med at sætte stiklinger i eller så blomster?"

Harvy er et produkt, der er kommet til verden for at få flere til at dyrke indendørs. Harvy er en dyrkningskasse, der indeholder alt for at man kan komme i gang. Fyld dyrkningskassen med vand, sæt briketterne i og anbring den under belysning i vindueskarmen eller på køkkenbordet. Efter 3-4 uger er det tid til at høste. Ifølge Veronika Steinsholt kan alle være med: "Harvy passer lige godt til børnefamilien, den suderende, kokken eller haveenthusiasten. Nærheden til det grønne, at kunne dyrke hjemme og nyde det, der høstes, føles godt i alle aldre"
Du kan læse mere om hydroponisk dyrkning her.

Trendy mikrogrønt

Mikrogrønt er super populært på trendy spisesteder rundt i verden, der selv dyrker de grønne spirer. Ifølge Veronika Steinsholt er det ganske enkelt at give sig i kast med selv: "I løbet af bare 8-10 dage kan du nyde sund, knasende, smakfulde og dekorative småblade direkte fra køkkenbordet. Spirerne er gode at bruge i eksempel i salat, i wook, i forårsruller og på brødskiven. Tag gerne børnene med og lad dem så frøene og smage på baldene. At følge udviklingen på nært hold er engagerende og spændenden for både små og store i familien".  Med en Micro Leaf 3 boks fra Nelson Garden kan du selv dyrke flere forskellige arter mikrogrønt ad flere omgange, så der altid er noget at høste. For eksempel kan du så lucernefrø, hvis spirer har en mild smag og giver stort udbytte med en lille indsats – en enkelt spiseskefuld frø giver en halv liter spirer. Læs mere her.

 

Mod på mere?

Når der er mod på at dyrke lidt mere, og der måske er plads til en lille krukke udendørs, har Nelson Garden et stort udvalg af frø bl.a. sommerblomster, som kan skabe stemning i enhver have eller på altanen. Veronika Steinsholt anbefalder blandt andet den klasisske blomsterkarse - også kendt som tallerkensmækker - der både er nem, smuk, spiselig og god i krukker: "Blomsterkarse er en sikker vinderr! Den er voksevillig og vil glæde dig igennem sommeren med farverige blosmter, der lyser op i haven eller i krukkerne".

Den orange er en slyngblomsterkarse i et mix af røde og oranje farver og den cremegule hedder 'Milkmaid'

Og hvorfor skrive alt dette til erfarne havedyrkere?

Fordi vi alle startede med at finde glæden i at så et lille frø - og der er en første gang for alle. Os, der har fundet glæden i at få ting til at spire, har faktisk en forpligtelse til at sprede det gode budskab, for der er mange, der er kommet for lagt væk fra at være i kontakt med det spirende liv. Nelson Garden har lavet denne tankevækkende lille film om, hvorfor det er vigtigt at så et lille frø og frydes ved, at det spirer. 

Giv til en, der har brug for at spire 

Nelson Garden udlodder tre eksemplarer af den hydroponiske dyrkningskasse, Harvy, inklusiv vækstbelysning til en værdi af 939,- for at inspirere flere til at dyrke grønt. Du kan give den til en, der skal i gang med at dyrke - men du må også gerne beholde den selv, hvis du har fået lyst til at prøve at dyrke indenfor. 

Deltag i konkurrencen her.